Ayam ni agak kegelepan kehangitan.. Pasal bahan2 perap tu sepatutnya tak boleh dibiarkan bertompokan di atas tu.. Tapi yg lain ok.. n rasanya huh.. sedap menjilat jari...
Ingredients:
BAHAN A:
1 ekor ayam (boleh dibakar seekor terus atau potong2 kecil)
BAHAN B: (Mesin Halus)
3cm halia
3 btg serai
5 ulas bawang merah
5 ulas bawang putih
1 s/b lada hitam
BAHAN C:
1 s/b kicap
1 s/b garam
2 s/b madu/gula
kunyit serbuk
Method:
1. Gaulkan semua bahan A,B pada ayam dan perapkan selama 3 jam atau semalaman
2. Bakar ayam dengan suhu 200deg c hingga keperangan
3. Boleh pusing/terbalikkan ayam supaya masak hingga kedalam isi
Ingredients:
BAHAN A:
1 ekor ayam (boleh dibakar seekor terus atau potong2 kecil)
BAHAN B: (Mesin Halus)
3cm halia
3 btg serai
5 ulas bawang merah
5 ulas bawang putih
1 s/b lada hitam
BAHAN C:
1 s/b kicap
1 s/b garam
2 s/b madu/gula
kunyit serbuk
Method:
1. Gaulkan semua bahan A,B pada ayam dan perapkan selama 3 jam atau semalaman
2. Bakar ayam dengan suhu 200deg c hingga keperangan
3. Boleh pusing/terbalikkan ayam supaya masak hingga kedalam isi
No comments:
Post a Comment